Magyarország meleg magazinja
 
Uganda tárt karokkal várja a meleg turistákat is
2014-09-25 16:48:01

A pénznek nincs szaga – ez az ezeréves bölcsesség az első gondolatunk, amikor olvastuk, hogy az ugandai turisztikai szakemberek megdöbbenve tapasztalták, hogy mióta a Parlament elfogadta, az elnök pedig aláírta a homoszexualitás-ellenes törvényt – amelyet egyébként és szerencsére az Alkotmánybíróságuk hatálytalanított -, mérhetően visszaesett az országba érkező turisták száma.

Az Ugandai Turisztikai Hivatal vezetői nem véletlenül kértek időpontot John Tanzellánál, a Nemzetközi Meleg és Leszbikus Utazási Szövetség elnökénél. A megbeszélésen az afrikai küldöttség nem győzte hangsúlyozni, hogy országok továbbra is ugyanakkora szeretettel látja a meleg és leszbikus turistákat, mint a heteroszexuálisokat. Mondják ezt az akár ölre menő homofób közhangulat ellenére.

Tanzella nyilatkozott is a találkozó után: „A küldöttség komolyan aggódik a törvény hatása miatt, azért jöttek, hogy helyreállítsák a bizalmat Uganda irányába. Hangoztatták, hogy szívesen látják a melegeket az országban, sőt saját baráti és családi körükben is vannak melegek és leszbikusok. Van azért még mit tanulniuk.”

Az ugandai hivatal egyébként már tavasszal kiadott egy sajtóközleményt, amelyben leszögezték, hogy „Uganda vendégszerető, barátságos és melegszívű ország, sokszínű kultúrával, vallásos élettel és minden látogatót szívesen látnak bőrszíntől, meggyőződéstől és szexuális orientációtól függetlenül.

A turizmus csak az előző évben mintegy 500 milliárd forinttal járult hozzá a közép-afrikai ország költségvetéséhez.

forrás: Gaystarnews.com

« Vissza a hírekhez

humen, humenmagazin, melegmagazin, gay budapest, gay guide budapest, humenfeszt