Magyarország meleg magazinja
 
Egy kazah politikus szerint a melegek véréből kimutatható a „degeneráltságuk”
2014-09-23 18:54:27

Dauren Babamuratov, a Bolashak nevű nemzeti mozgalom vezetője szerint különösen azok a fiatalok gyanúsak és alávetendők vérvizsgálatnak, akik színes alsónadrágot hordanak és a plázák környékén szoktak találkozni. A politikus értékes tudását egy sajtótájékoztatón osztotta meg hallgatóságával. Kazahsztán az oroszországihoz hasonló homoszexuális propaganda ellenes törvénnyel kívánja elejét venni az „eszme” terjedésének, valamint meg akarják tiltani a melegek számára közhivatal betöltését, illetve a katonai szolgálatot is.

Többet nem tudnak bujkálni előlünk. Ők azok, a fiatalok a bevásárlóközpontok környékén, a mindenféle színű alsógatyáikban. Miután összeszedtük őket már könnyű dolgunk van, elég egy egyszerű vérvizsgálatot csináltatni és amelyik homoszexuális, annak a degeneráltsága kimutatható a DNS-éből” – nyilatkozta Babamuratov a sajtó munkatársainak.

Egyelőre sajnos nehéz nyomást gyakorolni a kazah LMBTQ-közösségre, hisz még nincs meg a jogi eszköz ahhoz, hogy korlátoljuk a homoszexuálisok propagandáját” – a férfitól emellett meg lehetett tudni azt is, hogy Kazahsztán korábbi fővárosa, Alma Ata egykor a maga 14 meleg klubjával és bárjával a közép-ázsiai régió meleg fővárosa volt.

Egy melegjogi aktivista szerint szó sincs meleg propagandáról az országban, helyette inkább a mindent átitató homofóbiáról beszélhetünk. „A melegházasság kérdése persze soha fel sem merült nálunk. De még csak ki sem álltak mellettünk soha. Nem lehet róla nyilvánosan beszélni, nincs Pride. Csak homofóbia és a nők diszkriminalizációja. A homoszexualitás nem a Nyugat találmánya – mint amiként azt itt sokan szeretik beállítani. Létezik az ősidők óta, az ókori görögök és rómaiak is tisztában voltak vele, elfogadták. Csak a hozzáállás változott.

forrás: Gaystarnews.com

« Vissza a hírekhez

humen, humenmagazin, melegmagazin, gay budapest, gay guide budapest, humenfeszt