Magyarország meleg magazinja
 
Összeházasodott az első lengyel meleg pár
2014-09-12 13:59:17

Marek és Jedrzej hét éven keresztül vártak arra a pillanatra, amikor a lengyel törvényhozás elfogadja az azonos neműek bejegyzett élettársi kapcsolatát lehetővé tevő törvénytervezetet. Sajnos ez a pillanat a mai napig nem következett be, nekik viszont elfogyott a türelmük. Úgy döntöttek szeretteik és barátaik körében megrendezik a maguk alternatív esküvőjét.

Az ünnepségre augusztus nyolcadikán került sor Krakkóban, a Grand Hotelben. Az igenek kimondása mellett Marek és Jedrzej több hivatalos papírt is aláírt. Így felvették egymás nevét, mindkettejük vezetékneve Idziak-Sepkowski lett, valamint egymás kizárólagos örököseivé váltak - de az állam ettől függetlenül sem ismeri el őket egymás törvényes párjaként.

"A rendkívül körülményes és igazságtalan hercehurca is azt bizonyítja, milyen nagy szüksége lenne az országnak a bejegyzett élettársi kapcsolat elfogadására" - nyilakozta a lakodalom után az egyik legnagyobb lengyel LMBTQ-jogvédő szervezet szóvivője.

A pár boldogságát persze ezek az apró részletek a nagy napon nem árnyékolták be, hiszen szerelmüket ünnepelni gyűltek össze szüleikkel, testvéreikkel és barátaikkal. Még nagy közös csoportkép is készült! Reméljük egyre több ilyen fotót láthatunk majd szerte Közép- és Kelet-Európából...

 

forrás: Thenews.pl

« Vissza a hírekhez

humen, humenmagazin, melegmagazin, gay budapest, gay guide budapest, humenfeszt