Magyarország meleg magazinja
 
Szívszorító történet: 72 év után kelt egybe a leszbikus pár
2014-09-09 13:29:21

"Egy olyan ünnepségnek vagyunk tanúi, amelynek már régen meg kellett volna történnie" - jelentette ki Linda Hunsaker tiszteletes az amerikai Iowa állam Yale városában a templomban egybegyűltek előtt. A vendégek Vivian Boyack és Alice Dubes esküvőjére kaptak meghívást. A pár 72 éve él együtt.

A pár 1942-ben ismerte meg egymást. 1947-ben költöztek össze Davenport városában, ahol Vivian tanárnőként, Alice pedig egy helyi magazin pénzügyeseként dolgozott. "Gyönyörű időket éltünk meg együtt" - meséli a két boldog ara. Bejárták az Egyesült Államok mind az ötven államát, sőt, Kanadát is átutazták keresztül-kasul és kétszer Nagy-Britanniába is eljutottak.

A pár tagjai idén 91 és 90 évesek. Tolószékben, szorosan egymás mellett ülve hallgatták végig a tiszteletesasszony prédikációját, a meghatódott barátok és rokonok gyűrűjében. A 73 éves Jerry Yeast, aki tinédzser korában rendszeresen kertészkedett náluk, ennyit mondott a különleges ceremónia után: "Egész életemben ismertem ezt a két hölgyet és higgyék el nekem, rendkívüliek".

Iowa államban 2009 óta törvényes az azonos neműek házassága.

forrás: Independent.co.uk

« Vissza a hírekhez

humen, humenmagazin, melegmagazin, gay budapest, gay guide budapest, humenfeszt