Magyarország meleg magazinja
 
Meglepően elfogadóak a kínai fiatalok
2014-09-05 10:20:41

Az internetes óriás Baidu - amely megfeleltethető a Google és Wikipedia kínai verziójának - hétezer, 1990 után született kínai tinédzser bevonásával felmérést készített, hogy feltérképezze a mai fiatalok mássághoz, szerelemhez, párkapcsolathoz és házassághoz fűződő viszonyát.

A felmérés készítőit meglepték az eredmények. A megkérdezettek 87 százaléka elfogadja a melegeket és csupán 13 százalékuk felelt úgy a válaszra, hogy nem érti a homoszexuálisokat. Bár meg kell azt is jegyezni, hogy a kérdés nem megy ennél mélyebbre, arról tehát nem tudni, vajon a 87 százalék mekkora része támogatná az azonos neműek házasságát, vagy a gyerekvállaláshoz való jogát.

Bár a melegek felé kifejezetten nyitottak, a kínai fiatalok továbbra is konzervatívak a saját jövőjüket illetően. Szintén 87 százalékuk csak egy párkapcsolatot szeretne élete során - annak ellenére, hogy 72 százalékuk már legalább kettőn, de akár négyen is túlvan. Négyből három pedig szívesebben randizna olyannal, aki még szűz. Tízből csupán egy nem hagyná el a párját, ha arról kiderülne, hogy megcsalta, de 43 százalékuk a a szakítás után is barátságban maradna.

forrás: Gaystarnews.com

« Vissza a hírekhez

humen, humenmagazin, melegmagazin, gay budapest, gay guide budapest, humenfeszt