Magyarország meleg magazinja
 
Megvolt az első előbújás a chilei hadseregben
2014-08-29 15:49:37

A 24 esztendős Mauricio Ruiz a chilei hadseregben szolgál tengerészgyalogosként. Szerdán történelmi lépésre szánta el magát. Sajtókonferencia keretében, a közszolgálati televízió adásában jelentette be, hogy nyíltan vállalja homoszexualitását és kiállását felettesei is maximálisan támogatják. Így Mauricio lett a dél-amerikai köztársaság első katonája, aki coming outolt. A sajtótájékoztató megszervezésében Chile legnagyobb LMBTQ-szervezete is segített.

Nincs okom a bujkálásra. Ugyanúgy jogom van a seregben szolgálni. Nincs felemelőbb érzés, mint felvállalni magadat és bátran mások szemébe nézni úgy, hogy tudják rólad, ki is vagy valójában.” – nyilatkozta Mauricio.

Elmesélte, nemcsak hogy felettesei maximálisan támogatták döntésében, de azóta a munkát is sokkal felszabadultabban, hatékonyabban végzi és nem utolsó sorban nyugodtabban is alszik. Bátor kiállása máris lavinát indított el az országban.

A védelmi miniszter vizsgálatot indított a hadseregben jelenlévő homofóbiával kapcsolatban, az aktuális helyzet feltérképezésére és ígéretet tett rá, hogy cselekedni fognak.

forrás: Gaystarnews.com

« Vissza a hírekhez

humen, humenmagazin, melegmagazin, gay budapest, gay guide budapest, humenfeszt