Magyarország meleg magazinja
 
Bolygónk lakosságának negyede gondolja melegbarátnak saját országát
2014-08-28 16:29:09

Az egész Földre kiterjedő kutatásában a Gallup azt vizsgálta, vajon a megkérdezettek mennyire tartják saját hazájukat szívélyesnek, ha a melegekhez és leszbikusokhoz való viszonyulásról van szó. Az eredmény számos tanulsággal szolgál, a legnagyobb szakadék Európa és Afrika között tátong – utóbbi számos országában a homoszexualitás a mai napig halállal, vagy súlyos börtönbüntetéssel sújtandó bűncselekménynek számít.

A megkérdezettek csupán 28 százaléka vélekedett úgy, hogy országában jó dolga van a szexuális kisebbségeknek. A legtöbben, 83 százaléknyian Hollandiában vélekedtek így, őket Izland és Kanada követi, majd Spanyolország és Nagy-Britannia zárja az éllovas ötös fogatot. Az első tízben van még Írország, Belgium, Ausztrália, Málta és Uruguay. Érdekesség, hogy Írország és Ausztrália annak ellenére végzett a top 10-ben, hogy ezekben az országokban még nem is lehetséges az azonos neműek házassága. Ellentétben például Luxemburggal, ahol nemcsak hogy készül a törvény, de maga a miniszterelnök és helyettese is nyíltan homoszexuális.


Európából a sor legvégén Albánia kullog a maga három százalékával. Őt 7 százalékkal Moldova és Koszovó követi – ez a szám alacsonyabb, mint egyes afrikai országok adata. Világviszonylatban a legrosszabb eredményt Szenegál és Pakisztán produkálta: itt csak minden századik ember mondta azt, hogy szívesen látják a melegeket. Szintén a nullához közelítő értéket produkált Uganda, Mali, Etiópia, Indonézia és Afganisztán.

Afrikai viszonyaltban a legjobb eredményt a Dél-Afrikai Köztársaság érte el a maga 49 százalékával, amely ennek ellenére mégis alacsonynak számít, ha figyelembe vesszük azt is, hogy itt törvényes a melegek és leszbikusok házassága. A melegjogok aktuális globális helyzetéről itt, az európai adatokról bővebben itt olvashattok, képeket a világ körül meleg párokról pedig itt nézegethettek.

HUMEN Team

« Vissza a hírekhez

humen, humenmagazin, melegmagazin, gay budapest, gay guide budapest, humenfeszt