Magyarország meleg magazinja
 
Nepálban is felvonultak a melegek
2014-08-14 18:04:30

A nyár világszerte a Pride rendezvényekről szól és nem volt ez máshogy idén a távol-keleti Nepál fővárosában, Katmanduban sem. A helyi LMBTQ-szervezet, a Blue Diamond Society a minden évben megrendezésre kerülő hagyományos hindu ünnep, a Gaijatra, vagy más néven Tehenek Fesztiválja keretében vonult utcára lufikkal, transzparensekkel.

Az idei volt az ötödik alkalom, hogy az egyesület tagjai utcára mentek. Ezúttal témájuk "Az én országom, az én alkotmányom, az én jogaim, az én identitásom: az én büszkeségem!" volt. A nepáli meleg közösség komolyan hisz benne, hogy ők lehetnek az első ázsiai ország, ahol törvényessé válik az azonos neműek házassága, miután 2007-ben a Nepáli Legfelsőbb Bíróság alkotmányellenesnek, diszkriminatívnak találta, hogy a melegek és leszbikus nem házasodhatnak.

Nepál egyébként is különleges helyet foglal el az emberijogi harcban, itt ugyanis az állam legálisan elismeri harmadik nemként a transzneműeket.  "Amikor jövőre újra találkozunk ezen a fesztiválon, bízunk benne, hogy már az új házassági törvényt ünnepelhetjük" - nyilatkozta az egyik szervező újságíróknak.

forrás: Gaystarnews.com

« Vissza a hírekhez

humen, humenmagazin, melegmagazin, gay budapest, gay guide budapest, humenfeszt