Magyarország meleg magazinja
 
Csókkal a homofóbia ellen!
2014-07-24 22:34:52

Október 11. a Nemzetközi Coming Out Nap. Az Amnesty International magyarországi szervezete már el is kezdte a készülődést a különleges napra. Csók a Homofóbia Ellen címmel honlapot indítottak, ahova egy csücsörítős szelfi feltöltésével bárki bizonyíthatja, elítéli a homo - és transzfóbiát.

"A csók a legintimebb érintkezési forma két ember között, amely tökéletesen szimbolizálja elkötelezettségüket egymás iránt. Gyűjtsünk össze 365 csókot a 2014-es nemzetközi Előbújás napjáig (október 11.), hogy az év minden napján megmutathassuk, szeretni emberi jog! A Szabad a csók kezdeményezés célja, hogy a Budapest Pride hét elmúlásával se feledkezzünk meg erről. Adj egy csókot, ha te sem vágsz jó képet a homo- és transzfóbiához.

Az Amnesty International 1961 óta kampányol az emberi jogok védelme mellett. Fontos feladatunknak tartjuk, hogy felhívjuk a figyelmet a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és interszexuális (LMBTI) emberek jogegyenlőségére, és rávilágítsunk az őket érő atrocitásokra." - olvasható honlapjukon.

A kampányhoz bárki csatlakozhat, bátorítjuk mi is olvasóinkat, hogy töltsenek fel magukról egy puszilkodós szelfit a kezdeményezés honlapjára!

HUMEN Team

« Vissza a hírekhez

humen, humenmagazin, melegmagazin, gay budapest, gay guide budapest, humenfeszt