Magyarország meleg magazinja
 
Ausztrália nemzeti hőse coming outolt
2014-07-12 22:09:55

Ötszörös olimpiai bajnok, 22 világrekord felállítója, Ausztrália nemzeti hőse. Ő Ian Thorpe, az úszózseni. Évek óta pletykálták, hogy saját neméhez vonzódik, de ő ezidáig tagadta. Ezidáig, ugyanis egy élő televíziós műsorban most elismerte, igen, ő meleg.

A harmincegy éves Thorpe-nak Michael Parkinson műsorvezető tette fel a kérdést, mire a korábbi úszó zavarba jött, majd elismerte, hogy igazak a korábbi híresztelések. Az interjúban elmondta, korábbi depressziójában az is szerepet játszott, hogy éveken át tagadnia kellett szexuális irányultságát.

Idén februárban elvonóra került, zavartan viselkedett Sydneyben, mások autójába akart beszállni, rendőrt hívtak rá. Akkor menedzsere, James Erskine úgy nyilatkozott, hogy Thorpe antidepresszánsokat és fájdalomcsillapítókat vett be, alkohol viszont nem volt a szervezetében.

Tavaly kiadott önéletrajzában az úszó bevallotta: még családja sem tudott arról, hogy évekig küzdött depresszióval. Thorpe 2006-ban vonult vissza, majd 2012-ben megpróbálkozott a visszatéréssel, de nem tudott bekerülni a londoni olimpiára utazó csapatba.

A beszélgetés itt tekinthető meg.

HUMEN Team

« Vissza a hírekhez

humen, humenmagazin, melegmagazin, gay budapest, gay guide budapest, humenfeszt