Magyarország meleg magazinja
 
Exkluzív interjúnk melegségről és elfogadásról a magyarországi Starbucks-szal
2014-07-07 17:39:29

Humen Magazin: A nemzetközi Starbucks támogatja a Pride-hónapot. Magyarországon ezt a támogatást, hogyan kívánjátok megmutatni?

Starbucks Magyarország: Magyarországon ezt a támogatást a Nyitottak Vagyunk mozgalomhoz való csatlakozásban fejeztük ki. Büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan szervezethez csatlakoztunk, melynek alapvető értéke a nyitottság, mások feltétel nélküli elfogadása etnikumra, vallásra, szexuális identitásra való tekintet nélkül. Ezek olyan alapelvek, melyek egyben a Starbucks vállalati értékei, hétköznapi működésünkbe kódolt. Ettől eltérni nem tudunk és nem is akarunk! Elzárkózunk a kirekesztéstől és attól, hogy mások önkifejezésük vagy önmaguk felvállalása miatt áldozattá vagy esetleg gúny tárgyává váljanak. Partnereink sokszínűsége és sokfélesége adja a Starbucks igazi értékét, akiken keresztül szeretnénk eljuttatni minden kávérajongóhoz az üzenetünket: mi nyitottak és befogadóak vagyunk!

Az általános melegbarát hangulat az itthoni kávézókra mennyire igaz?

Az a típusú közvetlenség, személyesség amellyel a hozzánk betérőket nap mint nap fogadjuk, bízunk benne, hogy mindenki számára nyilvánvaló. Mi ezzel járulunk ahhoz, hogy emberbarát és melegbarát kávézó legyünk. A feltétel nélküli odafordulás, a párbeszéd az, amelyben a kávézók partnerei a Starbucks hétköznapi működése során kifejezik nyitottságukat és egyetértésüket azzal az alapértékkel: számunkra mindenki egyenlő.

A Starbucks a július 5-én megrendezésre került Budapest Pride Felvonulás résztvevőinek ezer ingyen kávéval kedveskedett. Mint arról korábban írtunk a nemzetközi kácézólánc a Pride Hónap alkalmából Seattle-i központjára is szívárvány színű zászlót tett ki - kifejezve szolidaritását a világ LMBTQ-embereivel.

HUMEN Team

« Vissza a hírekhez

humen, humenmagazin, melegmagazin, gay budapest, gay guide budapest, humenfeszt