Magyarország meleg magazinja
 
Konzervatív miniszterelnök állt ki videóüzenetben az azonos neműek házassága mellett
2014-06-30 17:04:22

Három hónappal azután, hogy Angliában és Wales-ben életbe lépett az azonos neműek házasságát lehetővé tevő törvény, David Cameron konzervatív párti brit miniszterelnök videóüzenetben állt ki a London Pride és az LMBTQ-emberek mellett. Arra bíztat minden állampolgárt, vegyen részt a londoni melegfelvonuláson.

Hozzáteszi, bár Angliában törvényi erőre emelkedett az azonos neműek házassága, még hátra van az a feladat, hogy mindenki elfogadja az azonos nemű párokat. És feladatának nevezte azt is, hogy a világ többi országában is hivatalos formaként fogadják el az azonos neműek házasságának aktusát.

A szigetországban a konzervatív Cameron-kormányzat arra hivatkozva vezette be a melegházasságot, hogy saját értékük szerint a család a legfontosabb, így mindenkinek meg kell adni a lehetőséget családban élni.

A videó szövege magyarul:

Üdvözletemet küldöm mindenkinek, aki részt vesz a Pride-on itt, Londonban, különösen azoknak az önkénteseknek, akik lehetővé teszik a megvalósulását. Mióta felvettem a tavalyi üzenetemet, egy hatalmas, történelmi változás következett be Nagy-Britanniában.

A házasság intézménye mindenki számára nyitott lett, köttessen az két férfi, két nő, vagy egy férfi és egy nő között. Az egymás iránti szerelmetek egyenlő a törvény előtt. Mióta az egynemű párokról szóló törvény életbe lépett márciusban, párok országszerte házasságkötéssel nyilvánították ki egymás iránti szerelmüket és elkötelezettségüket. Ez nem történhetett volna meg sok ember nélkül, akik ma a Pride-on vannak. Szóval köszönjük nektek, történelmet írtatok.

Nagyon büszke vagyok arra, hogy annak az országnak a miniszterelnöke lehetek, amely – és ez hivatalos – a legjobb ország Európában a melegek, leszbikusok, biszexuálisok és transzneműek számára. De ez nem jelenti azt, hogy a munkánk véget ért. Nem lehetünk elbizakodottak. Az ez évi Pride témája a szabadság. Azt szeretném, hogy ez olyan ország legyen, ahol a gyerekek szabadok a szívatásoktól, és ahol az idősek szabadon lehetnek azok, akik.

Ahol a sportembereknek megvan a szabadságuk, hogy eredményeket érjenek el. Olyan embereknek, mint Tom Daley [toronyugró olimpikon], Claire Harvey [röplabdás paralimpikon], Nicola Adams [olimpiai bajnok boxoló] és Casey Stoney [as Arsenal női csapatának játékosa, sokszoros válogatott, olimpikon], akik büszkén képviselik ezt az országot, és ahol senki nincs veszélyben a gyomorforgató homofób támadásoktól, melyek sajnos még mindig megtörténnek utcáinkon. Nem csak Nagy-Britanniáról van szó. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy fejlesszük az LMBT-jogokat az egész világon. Aggodalmamat fejeztem ki a melegek oroszországi helyzetével kapcsolatban Putyin elnöknek és a Külügyminisztérium foglalkozik az üggyel, hogy pozitív változást érjen el az egész világon.

A szabadság, tolerancia és tisztelet értékei – ezek azok az értékek, amelyek meghatároznak minket Nagy-Britanniában. Nem csupán nagyon büszkének kell lennünk rájuk, de bátorítanunk kell a világ többi részét, hogy kövesse a példánkat.

 

forrás: magyarinfo

« Vissza a hírekhez

humen, humenmagazin, melegmagazin, gay budapest, gay guide budapest, humenfeszt