Magyarország meleg magazinja
 
Stockholm rendezi a következő EuroGames-t
2014-06-19 17:39:08

A 2012-es budapesti után Svédország fővárosa, Stockholm rendezi a következő 2015-ös EuroGames-t. A rendezés jogát az északi nagyváros 2013 tavaszán, az Európai Meleg és Leszbikus Sportszövetség éves közgyűlésén nyerte el. Hogy milyen komolyan vették a kandidálást azt jól jelzi, hogy nemcsak meleg sportszervezők, de a városháza küldötte is résztvett az antwerpeni közgyűlésen.

A EuroGames lassan három évtizedes múltra tekint vissza és olyan nagy európai városokban is megrendezték már, mint Barcelona, Párizs és London. Budapest is történelmet írt a maga nemében, hiszen ez volt az első kelet-európai város, amely otthont adott az egyhetes sport- és kulturális eseménynek.

A EuroGames Stockholm 2015 szervezői - akárcsak a budapestié - a sport eszközével kívánják felhívni a figyelmet az elfogadásra, a nyitottságra. A svédek 250 ezer látogatóval számolnak a nemcsak sport (rögbitől az úszáson át egészen a modern táncig), de politikai és kulturális rendezvényeket is ígérő kora augusztusi forró skandináv napokon.

Regisztrálásra már van lehetőség a rendezvény hivatalos honlapján.

Érdekességként említjük a végén, hogy a 2016-os EuroGames helyszíne is eldőlt már. 2014 tavaszán a ljubljanai közgyűlésen Helsinki nyerte el a rendezés jogát.

HUMEN Team

« Vissza a hírekhez

humen, humenmagazin, melegmagazin, gay budapest, gay guide budapest, humenfeszt